Реконструкцію спортивного комплексу «Ювілейний» у Миколаєві можуть розпочати ще цього року

19 квітня

 1618580433 613x321.4816700611 3 0Депутати Миколаївської громади проголосували за виділення коштів на розробку проєктно-кошторисної документації на реконструкцію спортивно-оздоровчого комплексу «Ювілейний». Наявність ПКД дозволить громаді претендувати на співфінансування об‘єкту  з обласних та державних програм. Зокрема, за кошти Державного фонду регіонального розвитку та субвенції з державного бюджету на розвиток спортивної інфраструктури.

«Миколаївська громада – одна з найбільших в області. Тут мешкає понад 34 тисячі людей. За останні роки у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини ми спорудили тут 7 штучних майданчиків. ФК «Миколаїв» бере активну участь у футбольному житті Львівщини. Нещодавно команда вперше завоювала Кубок Юста, у 2020 р. миколаївські футболісти вибороли Кубок Львівщини та стали віце-чемпіонами Прем‘єр-Ліги області.   Наявність активного спортивного життя у громаді зумовлює необхідність появи сучасного спортивного комплексу», – розповідає керівник Управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Роман Хім’як відвідав Миколаївську громаду та поспілкувався щодо реконструкції комплексу з Андрієм Щебелем, очільником міської ради, і представниками депутатського корпусу Миколаївської міської ради

«Поруч з Миколаєвом розташовані ряд менших громад, які поки теж не мають масштабних спортивних об‘єктів. Тому реконструйований  комплекс «Ювілейний» стане центром спортивного життя одразу кількох громад, що цілком відповідає задекларованому нами на обласному рівні принципу підтримки за субрегіональним правилом», – зазначає керівник Управління молоді та спорту Львівської ОДА.

Нагадаємо, цьогоріч на Львівщині у межах обласної Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту буде споруджено 13 спортивних майданчиків та реконструйовано 3 стадіони. Також передбачено капітальний ремонт та реконструкцію ще 3-х спортивних об‘єктів області коштом Державного фонду регіонального розвитку.