Ви служите чесно, якісно та самовіддано народу України – Президент військовослужбовцям Нацгвардії

27 березня

вілька

Президент Петро Порошенко привітав військовослужбовців Національної гвардії України з 3-ю річницею з дня створення. «Рівно три роки тому Національна гвардія стала одним з перших військових формувань, які у надзвичайно критичний момент взяли на себе відповідальність за захист суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави. Рівно три роки тому, весною 2014 року, тут недалеко від цього плацу я мав високу честь бути присутнім на прийнятті присяги першими батальйонами щойно створеної Національної гвардії, які складались із хлопців Самооборони Майдану, які прямо з Майдану прийшли сюди для навчання і безпосередньо направлялись на фронт», - зазначив Петро Порошенко. Глава держави наголосив: «У перших же боях ви склали суворий іспит на патріотизм і відданість присязі».

«Оцінкою вашої роботи, ратної праці є не лише вдячність та високий рівень довіри українського народу. Наша Національна гвардія – найчастіше згадуваний бренд на російському телебаченні. Схоже, найпопулярніший бренд. Лякати вами дітей – абсурдно і несправедливо. Але якщо вас так смертельно бояться, так ненавидять дорослі російські чоловіки, то значить народу України ви служите чесно, якісно та самовіддано», - підкреслив Президент.

Петро Порошенко зазначив, що і народ, і керівництво держави високо цінують внесок гвардійців у забезпечення національної безпеки. 1175 воїнів заслужено отримали високі державні нагороди. 193 гвардійця загинули, захищаючи Україну. Генерал-майору Сергію Кульчицькому та лейтенантові Богдану Заваді присвоєно звання Героя України посмертно.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять воїнів, які мужньо і героїчно захищали Україну.

«В рядах гвардії навички та уміння професійних військових і пристрасний патріотизм добровольців об’єдналися навколо ідеї захисту України та відданого служіння народові. Ви захищаєте інтереси держави і громадян, спираючись у своїй діяльності виключно на закони України та військову присягу»,- звернувся до присутніх Глава держави.

Президент нагадав про трагічні події  31 серпня 2015 року, коли загинули чотири солдати Національної гвардії. «Не на фронті, де ворог очевидний та зрозумілий. Під стінами Верховної Ради України, на площі Конституції, де їх вбили гранатами задурені політиканами люди, які називають  себе «патріотами». Суд над цими виконавцями вже йде. А щодо політиканів, на жаль, вони цілком комфортно себе почувають, миготять на телеекранах та співають у хорі дострокових виборів», - додав він.

За словами Президента, Національна гвардія протягом трьох років забезпечила громадський порядок під час проведення 3600 масових заходів. Він особливо подякував нацгвардійцям за професіоналізм, залізні нерви і витримку під час охорони мітингів протягом останніх кількох місяців: «Коли організатори та учасники провокували, буквально вимушували і вимучували вас до застосування сили. А ви і себе у руках тримали, і всіма законними методами забезпечували порядок в різних містах України».

«Росія давно второпала, що ззовні Україну голіруч не візьмеш. Тому вона й докладає чималих зусиль, щоб розсварити українців, підірвати Україну зсередини. Вийде це в неї чи ні, залежить не лише від керівництва держави і не лише від політиків, але й значною мірою від вас, від вашої витримки, від вашого патріотизму, шановні герої Національної гвардії України», - наголосив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що для усіх українців Національна гвардія України виступає гарантом дотримання правопорядку, неухильного виконання законів, запорукою розбудови суверенної демократичної правової держави європейського зразку.

Глава держави побажав нацгвардійцям нових досягнень і звершень у боротьбі за недоторканість, суверенітет і територіальну цілісність України, добробуту, злагоди і любові у родинах, миру і процвітання благословенній українській землі.