До координаційної ради учасників Революції Гідності долучаться медики

28 березня

кока

До складу спеціальної координаційно-дорадчої ради при голові Львівської ОДА увійдуть представники медичної громадськості. Медична спільнота Львівщини запропонує своїх кандидатів, щоб долучитись до акумулювання проблемних питань майданівців та їх подальшого вирішення представниками влади. Про це сьогодні, 27 березня, домовились на зустрічі голова облдержадміністрації Олег Синютка та представники ГО «Медична спільнота Революції гідності». «Певне чи не кожен другий мешканець області пройшов через Майдан. А з найактивніших ми створюємо спеціальну координаційно-дорадчу раду, котра повинна налагодити якісну комунікацію між тими людьми, хто потребує допомоги, і владою, - зазначив Олег Синютка. - Тому ми готові розширити склад цього дорадчого органу». Голова ОДА додав, що ця рада має зосередитись саме на комунікації із громадянами Львівщини,  які постраждали під час Революції Гідності та матиме чотири основних напрямки діяльності: юридично-правовий, медичний, соціального супроводу та культурно-освітній.

Медики, присутні на зустрічі, озвучили також свої пропозиції та ініціативи щодо реформування медичної галузі області. Говорили й про недостатнє фінансування закладів охорони здоров’я, низький рівень заробітної плати медичних працівників, а також можливість встановлення окремих доплат за умови та праці, шкідливість.

За словами очільника Львівщини, облдержадміністрація розгляне та опрацює запропоновані ініціативи, аби чітко зрозуміти можливість їх реалізації. Наступну зустріч запланували орієнтовно за два тижні.

Нагадаємо, що Львівська область має найбільшу кількість в Україні постраждалих, поранених на Майдані – 290 осіб.