Орява, Завадка, Верхнє Синєвидне отримали карети «швидкої допомоги»

13 жовтня

14 1634114803 1333x926 1 0Сьогодні, 13 жовтня, громади гірських районів Львівщини отримали нові швидкі. 10 автомобілів вирушили від будівлі Львівської ОДА у найвіддаленіші куточки нашої області, щоб медичні працівники могли швидко та якісно надавати допомогу на територіях. На Стрийщині "швидкі" отримали Орява, Завадка, Верхнє Синєвидне.

Нові швидкі - це автомобілі класу А на базі Toyota Land Cruiser Prado. Вони укомплектовані відповідним необхідним обладнанням. Машини - повнопривідні, підвищеної прохідності на короткій базі, що дозолить забезпечувати доїзд у важкодоступні гірські райони.

«10 пунктів базування екстреної медичної допомоги, які є в гірських територіях, сьогодні отримали можливість доїжджати не на возах, не йти пішки 2-3 кілометри через ліс, а все ж таки діставатись по найскладніших дорогах до пацієнта і рятувати життя», - зазначив керівник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько.

«Швидкі» закупила Національна служба здоров'я України. Вартість одного обладнаного авто - 1,6 млн грн.

«Дуже важливо, що можемо забезпечити таким транспортом важкодоступні території і справді покращити надання медичної допомоги»,-  зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Очільник області наголосив, що за останні два роки на Львівщині майже оновили автопарк швидких.

«Закупили 140 машин з відповідним обладнанням. Також нагадаю про  понад 260 авто Renault duster для амбулаторій. Цього року разом із цими 10 суперавтівками, вже закуплено 92 швидких. Востаннє 15 ми передавали 22 вересня. Ну, і не можу не згадати про Гелікоптер Національної поліції, який з командою Центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф, успішно евакуює повітрям»,-  розповів Максим Козицький.

Новенькі швидкі вирушили на такі пункти базування екстреної медичної допомоги: Стрілки, Старий Самбір, Турка, Бориня, Верхнє Висоцьке, Орява, Завадка, Верхнє Синєвидне, Східниця, Підбуж.