За рік велосипедисти Львівщини вибороли понад 150 золотих медалей національних змагань

 1641997581 559x293 3 0 nw

Впродовж минулого року велосипедисти  Львівщини вибороли понад 800 медалей на офіційних змаганнях національного рівня.  Спортсмени привезли з різноманітних всеукраїнських стартів 150 золотих медалей. У скарбничці Львівщини також 300 срібних та 350 бронзових медалей. Про це розповіли на підсумковому засіданні Львівської обласної федерації велосипедного спорту. 

Найбільш знаковою подією велороку стало здобуття Оленою Старіковою срібної медалі Олімпійських Ігор у Токіо. У 2021 році спортсменці присвоїли звання Заслуженого майстра спорту. Вперше за багато років звання заслужених тренерів України отримали львів’яни Микола Залигін та Євген Болібрух. Побільшало на Львівщині  і майстрів спорту України - таке звання присвоєно 7 велосипедистам області.

Також торік велосипедисти Львівщини Андрій Ганзін та Микита Яковлев здобули четверте місце в гонці медісон на Кубку Націй, що суттєво допомогло збірній Україні виграти командний залік. Спортсменам присвоїли звання майстрів спорту України міжнародного класу.

Завдяки високим результатам виступів спортсменів на національних та міжнародних змаганнях федерація велоспорту Львівщини перемогла в рейтингу серед федерацій з велоспорту в Україні.

orig 549056 1641997587 660x440 1 0 nw

Впродовж року на Львівщині за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОДА провели 30 заходів обласного, національного та міжнародного рівнів. Наймасовішими залишаються аматорські велоперегони, що відбуваються у співпраці з «Lviv Bicycle Club»: «Львівська Сотка», «Львівська Сотка. Осінь», «Львівська Двохсотка», «Gran Fondo Ukraine», тощо. Вперше в Україні відбувся чемпіонат України з велосипедного спорту на шосе, який спортсмени долали дорогами двох областей - Львівської та Закарпатської.

У складі національної збірної у 2022 році на міжнародних змаганнях Україну представлятимуть 18 спортсменів Львівщини: 8 в основному складі, 8 у резерві та 3 кандидатів до складу збірної.