З обласного бюджету виділили кошти для компенсації закладам, що прихистили переселенців

17 червня

pryhystok finansyВійна продовжує відбирати в людей життя, здоров’я, рідні домівки. Держава та місцеві органи влади докладають усіх зусиль, щоб полегшити життя тим, хто наразі найбільш цього потребує.

Люди, які прибули до нашої області з територій, де відбуваються активні бойові дії, знайшли тимчасовий прихисток в школах, будинках культури та інших закладах, пристосованих для цієї мети.

Сьогодні з обласного бюджету виділили 618,5 тис. грн для часткової грошової компенсації установам, закладам організаціям всіх форм власності за тимчасове розміщення (проживання) внутрішньо переміщених осіб на території Львівської області.

Зазначені видатки здійснюються в рамках реалізації Комплексної програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на період дії воєнного стану в Україні, на яку в обласному бюджеті передбачено 78 млн гривень.

Порядок надання часткової грошової компенсації установам, закладам, організаціям усіх форм власності за тимчасове розміщення (проживання) внутрішньо переміщених осіб на території Львівської області затверджено наказом голови Львівської обласної військової адміністрації від 15.04.2022 №62/22.