Зустріч з представниками релокованих підприємств, які розмістили свої виробничі потужності на Стрийщині

10 серпня

0 02 05 bfd33ebe57d96ab39fa696fd8d245e556c47d521202615c4d1e6dc4ada902b56 a56a3b11Богдан Янко, начальник Стрийської РВА провів робочу зустріч з представниками релокованих підприємств, які розмістили свої виробничі потужності на Стрийщині.

Зустрілися, щоб обмінятися думками щодо співпраці та можливих напрямів надання підтримки підприємствам, які перемістили свій бізнес в територіальні громади району.

«Внаслідок воєнних дій деякі підприємства змушені покинути свої місця і релокувати свої виробництва на інші території. На сьогодні діє Державна Програма евакуації підприємств із зони бойових дій у безпечні регіони України. Стрийська районна військова адміністрація спільно з Департаментом економічної політики радо здійснює супровід релокованих підприємств, а саме сприяє у підборі місця розташування для потужностей виробництва, допомагає з перевезенням на нову локацію та з розселенням працівників, пошуку нових співробітників, здійснює підтримку у відновленні логістики, та пошуку ринків збуту», - зазначив Б. Янко.

До наради долучились Володимир Швед, заступник голови Стрийської РВА, Мирослава Вовчаста, начальниця управління економіки, представники Стрийського міськрайонного центру зайнятості та Ощадбанку.
Мирослава Вовчаста, начальниця управління економіки зауважила, що за 5 місяців воєнного стану на Стрийщину переїхали 26 підприємства - 15 вже відновили свою діяльність, ще 6 орендують склади для зберігання продукції та виробничих потужностей інші підприємства на стадії запуску- вирішують організаційні питання.

Кожен представник релокованого бізнесу розказав про діяльність підприємства, чим займаються і які актуальні питання на сьогодні треба вирішити. У свою чергу Романа Вишньовська, керівниця Центру зайнятості населення, детально роз’яснили щодо програм підтримки роботодавців. Назарій Мороз, заступник керуючого відділенням АТ «Ощадбанк» м. Стрий, розповів про діючі державні гранти та програми , які підтримують та сприяють розвитку бізнесу, розказав і про обласну Програму підтримки бізнесу у Львівській області на період воєнного стану та про Державну програму "Доступні кредити 5-7-9".
Обговорили і зміни та новації в трудовому законодавстві в умовах воєнного стану, наявність вільних територій та приміщень для перевезення виробничих потужностей підприємства та інші потрібні для підприємців питання.
Стрийська РВА продовжує комунікувати з кожним підприємством. Також проводиться інформаційно – роз’яснювальна робота
Варто зауважитио, що найбільше компаній, які перевезли свою діяльність на Стрийщину, працюють у галузі легкої промисловості, металообробки, торгівлі, а також харчової і хімічної промисловості.