Львівська ОВА придбала військових державних облігацій на 500 мільйонів гривень

24 січня

vazhlyva informatsiya2Завдяки перевиконанню планових завдань обласного бюджету за доходами вдалось отримати додаткові кошти.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. За його словами, погашення військових державних облігацій, придбаних на 500 мільйонів гривень, відбудеться цьогоріч у липні.

«Вирішили скерувати додаткові кошти на допомогу нашим оборонцям. Обрали придбання військових державних облігацій, оскільки ці кошти залучають у державний бюджет та використовують на оборонні та соціальні потреби в умовах воєнного стану. Цю суму ми даємо державі у борг і назад отримуємо у конкретний термін з відсотками. Погашення військових державних облігацій, придбаних на 500 мільйонів гривень, відбудеться цьогоріч у липні. Рівень дохідності становить 13,43%», – зазначив він.

Нагадаємо, у 2022 році департамент фінансів Львівської ОВА ініціював внесення змін до бюджетного законодавства, що сприяло придбанню військових облігацій. Тоді Львівська ОВА придбала військових державних облігацій на 200 мільйонів гривень. Через два місяці в обласний бюджет надійшло 200 мільйонів гривень від їхнього погашення та 3,3 мільйони гривень відсотків.