Російську агресію можна й треба зупиняти лише адекватною зброєю – звернення Президента України

27 січня

1volodymyr zelenskyy

Вчора завдяки наданим Україні системам ППО й завдяки професійності наших воїнів вдалося збити більшість російських ракет і «Шахедів».

У своєму вечірньому зверненні Президент зазначив, що вчора українці витримали черговий масований ракетний удар терористів. Він наголосив, що це зло, і що російську агресію можна й треба зупиняти тільки адекватною зброєю, адже ніщо інше держава-терорист не зрозуміє.

«Зброєю на полі бою. Зброєю, яка дає захист нашому небу.

Новими санкціями проти Росії, тобто політичною та економічною зброєю. Та зброєю юридичною – треба працювати ще активніше для створення трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України й для компенсації всіх збитків, завданих цією війною, за рахунок російських активів.

Кожна російська ракета проти наших міст, кожен іранський безпілотник, який застосовується терористами, - це аргументи, чому потрібно більше зброї. Тільки зброя знешкоджує терористів», - зазначив Президент.

Він висловив вдячність усім у світі, хто реально протидіє терору разом із нами. Хто пришвидшує постачання Україні необхідних засобів оборони й хто готовий посилювати санкційний тиск на державу-терориста.

«Зокрема, розширюємо нашу танкову коаліцію – є відповідне рішення Канади, я дякую за це. Вже 12 країн є в нашій танковій коаліції.

Сьогодні (26 січня – ред.) завдяки наданим Україні системам ППО й завдяки професійності наших воїнів вдалося збити більшість російських ракет і «Шахедів». Це як мінімум сотні врятованих життів і десятки збережених об’єктів інфраструктури.

І я дякую нашим Повітряним силам, кожному й кожній, хто минулої ночі, вранці та вдень забезпечував захист України від ракет і дронів терористів.

А особливо хочу відзначити воїнів 96-ї Київської, 160-ї Одеської та 208-ї Херсонської зенітних ракетних бригад», - додав Президент.

«Сьогодні були влучання ракет. На жаль, є поранені, є загиблі. Мої співчуття всім рідним і близьким...

На цей російський терор потрібні асиметричні відповіді. Потрібен новий рух наших сил на фронті. Потрібно забезпечити поразки наземних сил терористів», - наголосив Головнокомандувач.

Він також подякував усім підрозділам, які проявляють потрібну Україні стійкість, виснажують окупанта, знищують його.

За словами Президента, станом на цей час обмеження постачання електрики є в більшості наших регіонів. Найскладніша ситуація – в Одеській області, на Львівщині, у Вінницькій, Київській, Сумській та Полтавській областях. Енергетики, комунальники та всі, хто залучений до стабілізації енергосистеми, робитимуть усе необхідне, щоб відновити генерацію й технічні можливості постачання. Президент подякував всім, хто займається цією роботою.

«Дякую також усім у світі, хто допоміг і допомагає Україні енергетичним обладнанням. Кожній країні, кожній компанії й кожній людині – тим мільйонам наших друзів, хто через United24 або через інші інструменти підтримки доводить, що російський терор повинен програти», - додав Володимир Зеленський.