Не знищуйте вогнем природнє довкілля!

17 березня

1 12

Державна екологічна інспекція у Львівській області звертається до кожного українця, господаря своєї землі: не знищуйте вогнем наше природнє довкілля!

Триває агресивна війна росії проти України, окупант спопеляє українські міста і села, знищує природні багатства, руйнує наше довкілля. Не завдавайте ж непоправної шкоди навколишньому середовищу і своїм хижацьким ставленням – не спалюйте суху рослинність. Не вбивайте нове життя, яке народжується навесні, адже горить не лише трава, а й маленькі тварини і птахи.

Нам жити в нашій країні та відбудовувати нашу державу. Тож маємо дбати про наш дім і берегти те, чим наділила нас природа.

Звертаємося також і до керівників територіальних громад: Організуйте інформаційну роботу серед мешканців та дієвий контроль, спрямований на недопущення випадків спалювання сухої рослинності в межах підпорядкованих територій!

Попередьте громадян про відповідальність, передбачену законодавством України:
 за знищення або пошкодження рослинності зловмиснику загрожує штраф розміром від 3060 до 6120 гривень, а для посадових осіб — від 15 300 до 21 420 гривень.
 за ті самі дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожуватиме штраф у розмірі від 6120 до 12 240 гривень.

Нагадайте, що в умовах воєнного стану навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності додано до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю. Такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.