День вишиванки у Стрийській РВА

18 травня

1ябрва

Загальнонаціональний День вишиванки розмалював сьогодні барвистими вишиваними кольорами робочий день колективу Стрийської районної військової адміністрації.

Державні службовці на чолі з головою РВА Богданом Янком прийшли на роботу у національному вбранні. Так вони висловили свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість, патріотичну та духовну свідомість і відзначили цей день під гаслом: «Вишиванка – це любов! Вишивати – оберігати, вірити, чекати».
З нагоди Дня вишиванки, а також Дня памяті жертв геноциду кримськотатарського народу, який відзначають сьогодні, посадовці спільно виконали Гімн держави та хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх жертв, які віддали життя за Україну.


«Сьогоднішній день об’єднує тих, хто серцем і душею вболіває за Україну, пишається нею та поважає багаті традиції українського народу. Вишиванка – це код української нації. В її узорах переплелися чорні і світлі кольори, як і наша історія. Одягнувшись сьогодні у вишиванку, ми демонструємо єднання українського народу у спільній боротьбі з ворогом за державну цілісність та суверенітет. Тож свято бережімо традиції українського народу, які мають глибоке коріння й допоможуть нам пройти сьогоднішні випробування, вистояти у важкій боротьбі за рідну землю та здобути Перемогу», - зазначив голова РВА Богдан Янко.

З музичним дарунком у Стрийську РВА завітали директор Стрийської хорової школи "Щедрик" Роман Буник та директор Стрийського Муніципального камерного чоловічого хору "Каменяр" Олег Пахарук. У їхньому виконанні прозвучали українські пісні, які створили для слухачів гарний настрій, естетичне задоволення та підняли патріотичний дух.

Адже ми, українці, не байдужі до своєї історії, звичаїв і традицій і до того, що наші сучасники сьогодні гідно несуть військово-патріотичну естафету своїх батьків, дідів та прадідів. Дякуємо усім, хто зараз у бронежилетах, щоб сьогодні українці могли одягнути вишиванки!