Спрощення перетину кордону у контексті запровадження безвізового режиму обговорили в ОДА

17 травня

режиму

Про ситуацію із чергами на пунктах пропуску через кордон у контексті запровадження безвізового режиму та детінізацію економіки щодо виплати заробітної плати говорили сьогодні, 17 травня, під час засідання Координаційно-дорадчої ради з питань підприємництва при Львівській обласній державній адміністрації. Участь у засіданні взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка. Перший заступник начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Руслан Краснопортко розповів про те, яка робота проводиться для зменшення черг на пунктах пропуску через державний кордон України. За його словами, для покращення ситуації необхідно створити нові автомобільні пункти пропуску та реконструювати існуючі, технічно переоснастити їх, відремонтувати під’їзні шляхи та інше. Під час обговорення підприємці висловили свої зауваження та пропозиції щодо покращення процедури перетину кодону, які, за словами Олега Синютки, будуть включені до офіційного листа Президенту України.

Нагадаємо, що за інформацією щодо накопичення транспортних засобів перед пунктами пропуску Львівської області можна стежити на сайті Львівської ОДА в режимі онлайн.

Говорячи про роботу з детінізації заробітної плати в області, перший заступник начальника Головного управління Держпраці у Львівській області Олена Грицак наголосила, що за результатами 585 перевірок 547 суб’єктів господарської діяльності порушення в частині неналежного оформлення трудових відносин та недотримання мінімальної гарантії в оплаті праці – встановлено у 132 роботодавців. «Варто зазначити, що 93 роботодавці вже усунули порушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 78 осіб, накладено фінансових санкцій на 1 млн 282 тис грн», - додала вона.

Задля унеможливлення порушень законодавства про працю ГУ ДФС у Львівській області та ГУ Держпраці у Львівській області проведуть низку спільних семінарів.