Львівщина співпрацюватиме із Асоціацією «Гідроенергетика України» в напрямі розвитку альтернативних джерел енергії

22 листопада

DSC 5022 1511349473 613x408.41125 3 0

Сьогодні, 22 листопада, голова Львівської ОДА Олег Синютка зустрівся із президентом Громадської спілки «Асоціація «Гідроенергетика України» Семеном Поташником. Очільник області подякував гостю за візит та ознайомив його із розвитком відновлювальної енергетики на Львівщині. Зокрема, наголосив на темпах відкриття нових підприємств альтернативної енергетики та потенціалі області у напрямі створення нових станцій. «Ми налагодили роботу таким чином, щоб не лише розвивати регіон у різних сферах, а й доносити до людей правдиву інформацію щодо наших дій. Ця робота дає хороший фідбек, адже таким чином нам вдається не лише нарощувати нові виробничі потужності й збільшення кількості робочих місць, а також залучати підприємців до різних соціальних проектів», - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Президент Громадської спілки «Асоціація «Гідроенергетика України» Семен Поташник, у  відповідь, запевнив Олега Синютку, що в особі «Асоціації» Львівщина знайде надійного партнера та помічника. «Львівщина – найкращий регіон для того, аби розвивати галузь альтернативної енергетики. Разом ми маємо попрацювати над тим, аби Львівська область стала прикладом не лише для інших областей України, а й для всіх пострадянських країн», - наголосив президент Громадської спілки «Асоціація «Гідроенергетика України» Семен Поташник. Під час зустрічі сторони підписали Меморандум про співпрацю, в межах якої відбуватиметься розвиток малої гідроенергетики у Львівській області.

Довідково:

На Львівщині діє дві мінігідроелектростанції: Явірська МГЕС – потужність 450 кВт та Новошицька МГЕС – потужність 165 кВт. В активній фазі реалізації перебувають іще 2 мінігідроелектростанції: у Сокальському районі та у Борсилаві.