В загальноосвітніх закладах району відзначили День Соборності України

23 січня

31264531

Вчора, 22 січня 2018р. в Семигинівській СЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася загальношкільна лінійка-пам’яті «Україна – наш спільний дім!». Учитель історії Шмігельська Уляна Ігорівна розповіла, що сьогодні в Україні відзначається День соборності як річниця проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, яке відбулося в 1919 році. У січні 1918 року була створена Українська Народна Республіка, а на територіях, що входили до складу Австро-Угорської імперії, була утворена Західноукраїнська Народна Республіка. У грудні 1918 року лідери двох держав у Фастові підписали передоб'єднувальний договір. 22 січня 1919 року цей договір, що увійшов в історію як «Акт злуки» - акт об'єднання українських земель, був обнародуваний у Києві на Софійській площі. Щороку 22 січня по всій території України проходять різні акції і торжества, присвячені Дню Соборності. Наймасовішою стала акція 1990 року, коли був організований перший "Живий ланцюг Соборності", що об'єднав жителів України. Взявшись за руки, люди створили безперервний ланцюг від Львова до Києва. За підрахунками, в прагненні до відродження незалежної України в акції взяло участь від 1 млн. до 3 млн. осіб. День Соборності, як ніколи, актуальний і в наші дні. На виховних годинах класні керівники розповідали не тільки про активістів УНР і ЗУНР, а й сучасних героїв, учасників Революції Гідності, воїнів АТО, які віддали життя за єдність України. Згадали про події на Майдані 22 січня 2014 року, коли на Грушевського "Беркут" відкрив вогонь по демонстрантах бойовими патронами і про страшну Дебальцевську операцію, яку почало російське командування саме 22 січня 2015р. Під гаслом « Наша сила і наше майбутнє - в єдності» учні та вчителі школи утворили «Живий ланцюг Соборності»

8 1 20180122 1954968085

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави у єдності українських земель. Сьогодні, як ніколи, ми розуміємо значущість цієї дати для українців. З метою формування в учнів патріотичних почуттів у Ланівській СЗОШ І-ІІІ ст. педагог-організатор Желіховська Н.С. 22 січня організувала з учнями флеш-моб «Україна – єдина». Учні, тримаючи сині та жовті стрічки, зображення тризуба та карту нашої держави, показали, що всіх українців незалежно від того, де вони живуть: на заході чи сході, об’єднують державні символи та любов до рідної країни, що вони бачать Україну завжди єдиною і неподільною.

12 1 20180122 1023196903

22 січня в Угерській СЗОШ I-III ст. Стрийського району відбувся виховний захід з нагоди 99-ї річниці Дня Соборності України та 100-ї річниці прийняття Четвертого Універсалу Центральної Ради. Учитель історії Ленцик Р.В. розповів про День ухвали Акту Злуки УНР і Західноукраїнської НР. Класний керівник 8 класу підготувала літературно-музичну композицію «Соборна Україна». Звучали поезії про Українську державу, її незалежність. Акордом линула пісня «Моя Україна» у виконанні дівчат 8 класу. Класний керівник Бурчин Л.Й наголосила, що десятки тисяч воїнів, сотні тисяч волонтерів , мільйони громадян піднялися сьогодні на захист єдності й територіальної цілісності України. Шкільний бібліотекар Дубик І.П. організувала у бібліотеці книжково-журнальну виставку про видатних діячів Української Народної Республіки та відзначила вагому їхню роль у процесі здобуття незалежності України. Святкування Дня Соборності України завершилося флешмобом «Схід і Захід разом». Дорогі українці! Тож єднаймо свої думки та серця в любові, мирі, злагоді та добрі!

5 1 20180122 1784478021

22 січня, в НВК «Кавський ЗНЗ І-ІІІ ст. – ДНЗ» відзначали День Соборності України. Розпочався день із тематичної лінійки «Соборна Україна» за участі учнів 11 класу. Також між учнями 5-10 класів проведено конкурс стіннівок «Схід і Захід разом», учні початкових класів взяли участь у флешмобі «Моя єдина Україна». Ми молоде покоління незалежної України віримо, що територіальна цілісність нашої держави, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.