Це абсолютно нові підходи до реформування всієї медичної галузі – Президент у Львівському обласному перинатальному центрі

20 квітня

d9d70787d6168cc57972eaa11593ef86 1524223212 wysiwyg 1524224640

Під час робочої поїздки до Львівської області Президент Петро Порошенко відвідав реконструйований Львівський обласний клінічний перинатальний центр. Глава держави передав сертифікат на діагностичне обладнання та оглянув приміщення центру після реконструкції. Президент зазначив, що оновлення таких центрів є найкращим способом захисту маленьких українців і створення умов для їх щасливого і здорового життя. «Врятують життя маленьким українцям руки і обладнання фахівців Львівського перинатального центру. Надзвичайно важливо – берегти життя», - підкреслив він. "Сьогодні це наше спільне свято – свято абсолютно нових підходів до побудови і реформування всієї медичної галузі», - наголосив Петро Порошенко. Він зауважив, що Львівський перинатальний центр побудований на 50% за кошти державного бюджету і на 50% за рахунок обласного бюджету.

Глава держави відзначив важливість підтримки медичної реформи та її складової – реформи сільської медицини. За його словами, цього року будуть відкриті відділення амбулаторій, впроваджено проект телемедицини. Кошти на ці проекти були спрямовані із повернутих українському народу коштів, вкрадених Януковичем.

«Хочу привітати львів’ян, привітати всіх українців, бо Львів має велику кількість гостей. Не виключено, що і гостям доведеться народжувати в новому перинатальному центрі. Фантастичні руки, досвід, кваліфікація львівських медиків є запорукою, що все буде добре», - наголосив Президент.

Львівський обласний клінічний перинатальний центр є одним з основних медичних закладів охорони здоров’я матері та дитини у Львівській області з надання висококваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги жінкам із загрозою переривання вагітності та передчасними пологами.

З жовтня 2013 року проводилась реконструкція перинатального центру. Загальна кошторисна вартість проекту будівництва становить 244 млн 168 тис. гривень.