На нараді з сільськими головами обговорили ряд важливих питань

20 липня

DSCN8518

Сьогодні, 20 липня, в Стрийському РБК під головування першого заступника голови райдержадміністрації Любомира Кащука за участю керівника апарату РДА Юрія Вільшинського відбулася нарада з керівниками місцевих органів самоврядування та представниками сільських рад. На нараду також були запрошені начальники відділів та структурних підрозділів райдержадміністрації.В ході наради з головами сільських рад обговорили актуальні питання, зокрема мова йшла про планування та використання коштів місцевих фондів охорони навколишнього природнього середовища, підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та реалізацію мікропроектів та об’єктів капітального будівництва. Перший заступник голови РДА Любомир Кащук обговорюючи ці питання, звернувся до голів місцевого самоврядування з проханням активізувати роботи по реалізації мікропроектів, які реалізуються на території ваших сільських рад. «Питання реалізації мікропроектів нині є важливим, бо це є сприянням у вирішенні багатьох проблемних питань на територіях сільських рад. Ми їх реалізовуємо в першу чергу для громади села», - зазначив Любомир Кащук.

DSCN8525

Окремо розглянули ряд питань в галузі сільського господарства, з якими виступив начальник управління агропромислового розвитку РДА Василь Лесів. До відома присутніх він довів інформацію про моніторинг використання земель сільськогосподарського призначення у Стрийському районі, державну підтримку за збереження молодняка ВРХ та інші програми підтримки агропромислового комплексу, організацію заходів по боротьбі з борщівником Сосновського, організацію заходів по проведенню жнив у подвірних господарствах та недопущення спалювання поживних решток та сухої трави після проведення жнив. «При спалюванні стерні, соломи і поживних залишків згорає гумус найбільш родючого поверхневого шару, внаслідок чого знижується біологічна активність грунту. Разом з стернею вогонь знищує безцінну біосферу ланів, яка могла б суттєво підвищити врожайність у наступні роки», - сказав начальник агропромислового розвитку РДА.DSCN8536

Також голів сільських рад проінформували про визначення об’єктів, де порушники будуть відбувати суспільно-корисні роботи, що полягають у виконанні порушниками оплачуваних робіт, розмір яких визначається рішенням суду та про проведення в районі мобілізаційних тренувань та інше.