Ризики нелегального працевлаштування за кордоном

10 січня

original

В останні роки все більше українців виїжджають за кордон з метою нелегального працевлаштування, що пов’язано із бажанням заробити більше грошей. Тому потрібно пам’ятати про всі ризики пов’язані з нелегальним працевлаштуванням. Основними з них є відсутність соціального захисту.

Управління соціального захисту населення Стрийської РДА повідомляє, що сім'ї, члени яких нелегально працюють за кордоном, не можуть претендувати на державну підтримку, яка передбачена Законами України, а саме: житлову субсидію, соціальну допомогу, пільги на ЖКП, компенсаційні виплати. Обовязковою умовою одержання зазначених виплат є перебування на території України. 

У Стрийському районі 4 378 сімей користуються субсидією з оплати житлово-комунальних послуг, 420 сімей отримують державну соціальну допомогу як малозабезпечені. Окрім цього, 327 непрацюючих працездатних осіб отримують компенсаційні виплати  по догляду за особою з інвалідністю І групи або престарілими особами старше 80 років.

Варто зазначити, що проводиться перевірка щодо виїзду за кордон одержувачів соціальних допомог та субсидій шляхом надання запиту до Державної прикордонної служби. Якщо одержувач зазначених виплат перебуває та працевлаштований за кордоном – вказані виплати припиняються та скасовуються.