Мешканці Дуліб та Гірного внесли свої пропозиції до перспективного плану розвитку території на 2019-2021 роки

17 січня

DSCN9939

У середу, 16 січня, у Народному домі сіл Дуліби та Гірне під головуванням першого заступника голови Стрийської райдержадміністрації Любомира Кащука відбулася зустріч з громадами цих сіл, в ході яких обговорили план розвитку територій на 2019-2021 роки. В зустрічі взяли участь заступник голови райдержадміністрації Оксана Мелень, голови органів місцевого самоврядування Петро Васильків та Олег Михайлович, а також керівники відділів, управлінь райдержадміністрації, установ району.

Перший заступник голови РДА Любомир Кащук, розпочинаючи зустріч, згадав Героїв "кіборгів", які протягом 242-х днів захищали Донецький аеропорт та всіх Героїв АТО, які захищали наші кордони на сході України та запропонував вшанувати пам’ять про них хвилиною мовчання. Продовжуючи свій виступ, він зазначив, що метою таких зустрічей є обговорення плану розвитку територій безпосередньо з мешканцями, в ході яких вони мають можливість вносити свої пропозиції для подальших  врахувань у роботі.DSCN9908

Він також презентував громадам звіт про виконану роботу за 2016-2018 роки, відмітивши, що протягом останніх років Стрийський район в цілому розвивається достатньо динамічно. Спостерігаються стабільні темпи зростання економіки Стрийщини, відкриваються нові потужності, створюються нові робочі місця, залучаються інвестиції, зростає заробітна плата.

В свою чергу, мешканці села Дуліби висловили пропозиції стосовно встановлення попереджувальних дорожніх знаків на центральній вулиці про примикання другорядних доріг, ремонту доріг комунальної власності, будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини та можливості введення електронного квитка або іншої системи фіксації перевезень пільгових категорій.

Серед поданих пропозицій від мешканців села Гірне - завершення будівництва адмінбудівлі, завершення будівництва та введення в експлуатацію об’єкту водопровідних мереж у с. Гірне, капітальний ремонт центральної вулиці Т. Шевченка, освітлення міжнародної траси М-06 Київ – Чоп на території Гірненської сільської ради, а також облаштування двох пішохідних переходів та встановлення попереджувального дорожнього знаку на повороті до с. Довголука.DSCN9940

Керівники структурних підрозділів РДА та служб району, які були присутні на зустрічах з громадами сіл, розповіли мешканцям про впровадження медичної реформи у закладах охорони здоров’я Стрийщини, про урядову програму «Доступні ліки» та підписання декларацій з сімейними лікарями, ситуацію в культурній та освітній галузях, про зміни у пенсійному законодавстві та призначення житлових субсидій, забезпечення правопорядку, попередження виникненню пожеж та дотримання правил техніки безпеки під час опалювального сезону.

Нагадаємо, що обговорення по формуванню пропозицій до районного плану розвитку територій на 2019-2021 роки відбуваються за ініціативи Президента України Петра Порошенка та триватимуть впродовж двох місяців.