Декларування 2019. Декларування громадянами доходів, отриманих в минулому році

28 січня

8267421 nazk 690

З початку 2019 року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2018 року.

Громадяни, які у 2018 році отримували спадщину чи подарунок, що оподатковуються податком на доходи фізичних осіб; доходи від неподаткових агентів, зокрема, від надання в оренду житла, іноземний дохід, чи отримували дохід від надання послуг з ремонту житла, від організації і проведення розважальних заходів, доходи від репетиторської діяльності та інші доходи, повинні подати податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Декларація за формою, затвердженою наказом МФУ від 02.10.15 №859 (у редакції від 06.06.2017 №556), подається до фіскального органу за місцем реєстрації платника до 1 травня 2019 року.

Крім того, громадяни, які минулого року отримували заробітну плату і понесли певні витрати (їх перелік визначений Податковим Кодексом), можуть скористатися правом на податкову знижку.

До таких витрат, зокрема, включаються частина процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом, благодійні внески неприбутковим організаціям, кошти, перераховані на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

Для отримання податкової знижки податкова декларація подається упродовж усього року (до 31 грудня 2019 року). На наступні роки податкова знижка не переноситься.

Сектор організаційного забезпечення Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області