Фінансова підтримка впровадження енергозберігаючих заходів для населення Стрийського району

8 лютого

dim

У 2019 році, в межах «Програми енергозбереження для населення Стрийського району на 2017-2020 роки», продовжується реалізація механізму компенсації населенню Стрийського району коштів за кредитами на заходи з енергозбереження.

Нагадаємо, що у рамках реалізації районної «Програми енергозбереження для населення на 2017 – 2020 роки» розроблено ефективний механізм стимулювання впровадження енергозберігаючих заходів. Суть цього механізму полягає в тому, що районний бюджет відшкодовує позичальникам 15% річних  за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження та на впровадження заходів, орієнтованих на використання альтернативних джерел енергії.

Відшкодування відсотків за кредитами здійснюється на впровадження таких енергозберігаючих заходів:

встановлення обладнання, для роботи якого використовується альтернативна енергія;

утеплення зовнішніх стін будинків, підвальних приміщень, горищ покрівель та фундаментів;

встановлення рекуператорів тепла;

встановлення та заміну вікон, віконно-балконних конструкцій з енергозберігаючим двокамерним склопакетом;

встановлення та реконструкцію електроопалення за енергозберігаючими технологіями;

встановлення та реконструкцію індивідуальних систем опалення, у тому числі з використанням альтернативних до природного газу джерел енергії.

Відповідно до укладеного райдержадміністрацією Генерального Договору про співробітництво кредити можна оформляти в   АТ «Ощадбанк» і КС «Вигода».

У 2018 році за районною «Програмоюенергозбереження для населення на 2017 – 2020 роки» видано 45 кредитів, сума коштів на компенсацію за кредитами з районного бюджету склала 75,8 тис.грн.