Мешканців області запрошують долучитися до вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

13 лютого

IMG 8214 1549967344 613x408.78342857143 3 0

12 лютого, у Львівській обласній державній адміністрації представили Програму заходів з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

«Учора в нас відбулась зустріч з родинами Героїв Небесної Сотні. Попередньо ми напрацьовували пропозиція. Яким чином цього року вшанували 5-ту річницю пам’яті Героїв Небесної Сотні і вийшли на спільний знаменник», - Мирослава Туркало.

Перший захід відбудеться уже в цю п’ятницю, 15 лютого, експонуванням виставки «Герої поміж нас. Небесна Сотня» у Львівській спеціалізованій школі №28, що на вулиці Тютюнників,2. В межах першої виставки вшанують пам’ять Героя України Володимира Бойківа.

Опісля, 26 лютого, виставка помандрує у Солонківську школу імені Героя України Миколи Паньківа.

Основу виставки складуть стенди-життєписи, виготовлені минулого року в Музеї визвольної боротьби України за участі родин Героїв Небесної Сотні. Напрацьовано графік проведення згаданого проекту у школах області на друге півріччя цього та перше півріччя наступного навчальних років.

«Виставка залишатиметься у кожній школі на тиждень для того, щоб кожна дитина шкільного віку мала можливість ознайомитися з нею», - повідомила Мирослава Туркало.

Також відбудеться тиха акція «Ангели пам’яті», яка розпочнеться 18 лютого о 15:00 годині на проспекті Шевченка у місті Львові.

«Цьогоріч спільно з  родинами Героїв Небесної Сотні та школами ми розвішаємо на алеї символічні паперові витинанки у вигляді ангелів, якими прикрасимо дерева», - зазначила Мирослава Туркало.

Як повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій, закуплено 900 примірників виданої книги «Львівські лицарі Небесної Сотні», які передадуть у бібліотеки та школи Львівської області.

Окрім того, про кожного Героя Небесної Сотні з Львівщини планують створити відеопроект, який транслюватимуть на телебаченні.

«19 числа у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут на одній з будівель відкриють пам’ятну дошку Герою України, Герою Небесної сотні - Устиму Голоднюку. Розпочнеться відкриття об 11 годині», - наголосив директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Андрій Ковальський.

Окрім того, він додав: «Ми допрацьовуємо варіант показу кінофільму для молоді, молодіжних громадських організацій у одному із кінотеатрів міста».

20 лютого від ранку у храмах області відбудуться поминальні панахиди за Героями Небесної Сотні.

У цей день відбудеться покладання квітів та лампадок до могил осіб, що загинули під час Революції Гідності  та борців за волю України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища.

«Спільно з учнівським парламентом Львівщини, молодіжними громадськими організаціями ми проведемо вечір пам’яті на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку, де згадаємо усіх тих, хто загинув на Майдані. Опісля, у Львівському обласному молодіжному центрі  організуємо літературно-бардівський вечір «Пам’яті Героїв Небесної Сотні», - додав Андрій Ковальський.