Для молоді провели відеолекторій «Безпека дітей в Інтернеті»

14 лютого

52774149 594721004325659 8069114488181227520 n

Учора, 13 лютого, в Олексицькій СЗОШ І-ІІ ст. психолог Стрийського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Сем’янчук провела відеолекторій «Безпека дітей в Інтернеті».

День Безпечного Інтернету відзначається на другий день другого тижня другого місяця щорічно. Тисячі людей в усьому світі об’єднуються та приймають участь у різних заходах заради підвищення освіченості з питань безпеки онлайн. Не зважаючи на те, діти чи молодь, батьки чи вихователі, педагоги чи соціальні працівники, промисловці, політики, - ми всі можемо відігравати свою роль.

Метою заходу було допомогти створити кращий Інтернет через формування у дітей навичок цифрової грамотності, яких вони потребують у сучасному світі. Адже соціальні працівники мають змогу допомогти реагувати на негатив, надаючи дітям та молоді підтримку, коли вони стикаються з проблемами онлайн, формуючи гнучкість та впевненість, навички, які потрібні молоді для безпечного користування Інтернетом.

В ході заходу дітям було наголошено, що вони можуть допомогти створити кращий Інтернет, поводячись позитивно та ввічливо онлайн, через захист онлайн-репутації, як їх власної, так і інших. Вони можуть допомогти, реагуючи на негатив та підтримуючи ровесників, які стикаються з проблемами онлайн, виступаючи проти кібербулінгу, повідомляючи про неналежний або нелегальний контент, який вони бачать.