Стрийщина попрощалася з учасником АТО Василем Яворським

15 березня

DSCN1118

Сьогодні, 1березня у селі Олексичі Стрийщина попрощалася з військовослужбовцем АТО Василем Яворським, який помер після важкої хвороби. В останню путь 43-ох річного полеглого бійця, численно прийшли провести односельчани та мешканці сусідніх сіл, його найрідніші люди та далекі родичі, друзі та однокласники, знайомі. На похороні були присутні бойові побратими загиблого, а також голова Стрийської райдержадміністрації Василь Зубрицький та голова Стрийської районної ради Роман Козак, громадські активісти, волонтери, молодь. Зі сльозами на очах та болем у серці люди несли квіти, вінки та лампадки.

DSCN1124DSCN1095

Похорон відслужили в місцевому Храмі Покрови Пресвятої Богородиці під час заупокійної літургії, яку очолив Преосвящений Владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії у співслужінні з священнослужителями району. Звертаючись до присутніх з проповіддю, єпископ закликав не змарнувати жертву тих хто зараз на сході України і не бути байдужими до тих подій, які там відбуваються. «Воїн Василь жив так, щоб після себе залишити оце нехай коротке світіння, яким буде освічений шлях для інших. Тож дуже важливо для нас не змарнувати цей час», - наголосив Владика Богдан. DSCN1107

DSCN1103

Під звучання траурних мелодій у виконанні Муніципального чоловічого хору «Каменяр», домовину з тілом воїна бойові побратими віднесли до сільського кладовища, де відправили панахиду та поховали Василя Яворського, під супроводі Державного Гімну України.

Довідково

Учасник АТО Василь Яворськийз 30.09.2016 по 13.11.2017 проходив військову службу за контрактом у Збройних Силах України та виконував бойові завдання у Луганській області. Василь пішов воювати на фронт  після смерті свого рідного брата Тараса Яворського, також учасника антитерористичної операції.