“Для нас важливо, щоб вибори 21 квітня були відкритими та прозорими”, - Ростислав Замлинський у межах зустрічі із міжнародними спостерігачами

17 квітня

4 1555485890 613x408.66666666667 3 0

Сьогодні, 17 квітня, перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації  Ростислав Замлинський зустрівся із спостерігачами Міжнародного Республіканського Інституту, які ведуть спостереження за виборчим процесом під час повторного голосування 21 квітня з чергових виборів Президента України 31 березня.

“Приємно за вашу об’єктивну позицію за підсумками першого туру, коли Міжнародний Республіканський Інститут заявив, що вибори 31 березня відбулись  чесно і порушень не було виявлено. Для нас важливо забезпечити технічно місця для голосування і роботи окружних та дільничних виборчих  комісій. Це і електропостачання та нормальні побутові умови для працівників комісій, а також своєчасне фінансування, яке надходить з державного бюджету, роботи виборчих комісій. Окрім того, для  нас важливо, щоб вибори відбулись дійсно відкрито, прозоро. Будь-які факти щодо тиску на комісію  чи виборців є неприпустимими”, - зазначив Ростислав Замлинський.

Також Ростислав Замлинський зазначив, що в області під час першого туру з боку виборців зафіксували лише 23 скарги.

“Під час першого  туру лише 23 скарги було з боку виборців, 5 з яких вдалось врегулювати на місці. Ці  скарги стосувались, що виборці не були внесені у виборчі списки.  Якщо враховувати, що з 1 млн 900 тис виборців на Львівщині, участь у голосуванні взяли майже 1 млн 300 людей, і випадки скарг поодинокі, то вважаємо, що вибори  в області пройшли на високому рівні.

У відповідь міжнародні спостерігачі відзначили, що серйозних порушень під час виборів 31 березня не зауважили.

У межах зустрічі присутні обговорили проблеми, які виникають під час зміни виборцями місця голосування, а також шляхи їх подальшого усунення.