В області відбудеться II Львівський соціальний форум

9 липня

2 1562662057 613x417.68647425014 3 0

У четвер, 11 липня, в області стартує II Львівський соціальний форум «Основні аспекти реалізації ДІ-реформи». Про це сьогодні, 9 липня, розповіли під час брифінгу у Львівській ОДА.

«Ми хочемо привернути увагу усіх до проблематики соціальної сфери і саме проблем, які стосуються сімейної політики, захисту прав дітей. Це надзвичайно важливі питання, адже це питання, від яких залежить доля дітей та сімей. II Львівський соціальний форум – це майданчик, на якому ми хочемо вчергове обговорити ті питання, яким в певний період часу не надавалася належна оцінка і увага. Є реформа деінституалізації і залучення органів місцевого самоврядування, захист прав дітей, роль громадських та благодійних організацій – все це наша інституційна мережа, яка має сформувати відповідне середовище в області у якому б усім дітям було комфортно і всім відомий вислів, що «чужих дітей не буває» повинен стати девізом у реалізації політики захисту прав дітей у Львівській області», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Роман Филипів.

Як розповів начальник Служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис участь у форумі візьмуть понад дві сотні учасників, серед яких представники влади, голови ОТГ та ТГ, фахівці соціальної роботи, директори дитячих установ, експерти та представники громадськості.

«Ми запросили надзвичайно цікавих спікерів. Окрім цього, на чотирьох панелях форуму ми розглянемо всі можливі аспекти щодо захисту прав дітей. Окрім того, вищі навчальні  заклади, які діють на теренах Львівщини, запрезентують свою роботу, зокрема по підготовці фахівців із соціальної роботи», -  розповів Володимир Лис.

Серед тем Форуму - ключові регіональні аспекти ДІ-реформи, як механізму захисту прав дітей в закладах інституційного догляду та виховання, пріоритети державної політики у сфері захисту прав дитини, досвід розвитку соціальних послуг в територіальних громадах для підтримки дітей та сімей з дітьми, практичні можливості для виконання завдань ДІ-реформи, роль громадського середовища у реалізації реформи.

Стартує Форум о 10:00 год за адресою: м. Львів. вул. І. Пулюя, 36, актова зала Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу.

Для представників ЗМІ передбачений прес-брифінг. Початок о 14:00 год. Акредитація обов’язкова, для акредитації просимо заповнити форму. Контактна особа: Надія Кондратюк, 066-716-72-05.

Організатори форуму - Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада.

Партнери - Проект «Експертна підтримка врядування та економічного розвитку» (EDGE), благодійна організація «Львівська освітня фундація».

Додамо, що Львівщина перша з областей України, яка рішенням Львівської обласної ради затвердила Регіональний стратегічний план дій з реформування системи інституційного догляду і виховання дітей згідно з Національною стратегію реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки Урядом України від 9 серпня 2017 року.

Основною метою Регіонального плану є послідовне реформування діючої системи забезпечення прав дітей в регіоні та формування такої системи, яка забезпечить право дитини на проживання, догляд і виховання в сім'ї або в умовах, максимально наближених до сімейних, доступ до якісних соціальних, освітніх, медичних послуг.