Перший заступник голови РДА провів нараду з питань погашення податкової заборгованості

10 липня

DSCN0220

Сьогодні, 10 липня, під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Любомира Кащука відбулася нарада з питань погашення податкової заборгованості підприємцями району.

В нараді взяли участьначальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області Ігор Лазорко, начальник фінансового управління РДА Наталія Меленик та начальник управління економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості РДА Галина Чорна.

Учасники наради обговорили проблемні питання сплати податку на нерухомість, земельного податку та ПДФО, розглянувши конкретно ситуацію по кожному підприємцю–боржнику, а також напрацювали спільні заходи по проведенню роз’яснювальної роботи щодо обов’язковості сплати податків та продумали механізми впливу на боржників.

Ігор Лазорко наголосив на важливість своєчасної сплати всіх видів податку та оперативного погашення заборгованості, адже це безпосередньо впливає на наповнюваність місцевих бюджетів.
Підсумовуючи нараду, Любомир Кащук зазначив, що необхідно робити всі можливі кроки, задля зменшення заборгованості, яка з кожним місяцем зростатиме вразі несвоєчасної сплати податків. За результатами наради було прийняте рішення провести комісію, на яку запросити найбільших податкових боржників району.