30 липня на Львівщині відбудуться заходи до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

26 липня

66486455 2874237829272036 2667641832933949440 n 1564124883 613x469.22753792299 3 0

У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми Мінсоцполітики у співпраці із суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, третій рік поспіль проводить загальнонаціональну інформаційну кампанію.

30 липня інформаційні акції відбудуться по всій Україні. Серед основних локацій — залізничні вокзали та кінотеатри.

Зокрема, у Львові департамент соціального захисту населення облдержадміністрації у співпраці з громадською організацією «Центр «Жіночі перспективи» запланували заходи на двох локаціях:

  • Головний залізничний вокзал Львова;
  • Львівський кіноцентр.

Так, з 12:00 до 14:00 години у приміщенні головного залізничного вокзалу Львова відбудеться просвітницька акція, у межах якої розмістять інформаційні плакати, а на екранах транслюватимуться тематичні відеоролики. Активісти роздаватимуть листівки та спілкуватимуться з людьми.

О 19:00 у Львівському кіноцентрі (м.Львів, вул.В.Великого, 14А) відбудеться безкоштовний показ та обговорення документальної стрічки «Жінка в полоні».

Це фільм про Маріш, 52-річну жінку, яка служить одній угорській родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Гнобителі відібрали в неї документи і заборонили виходити з дому без дозволу. З Маріш поводяться, як із твариною: вона харчується недоїдками і не має ліжка для сну. Дні й роки минають у страху, але жінка мріє повернути собі своє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона — не одна. Після двох років зйомок Маріш набирається духу і розповідає про свій план: «Я втечу». Фільм простежує героїчний шлях жінки назад до свободи.

Після завершення кінопоказу суб’єкти, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми у Львівській області, обговорять стрічку з глядачами, закцентувавши увагу на сучасних тенденціях та ризиках торгівлі людьми для наших земляків.

Запрошуємо усіх охочих долучитися до кампанії: відвідати просвітницькі заходи, дізнатися більше про небезпеки сучасного рабства і поширювати цю інформацію. ПротиДІЙмо торгівлі людьми разом.