Церква – це те, що єднає нас усіх, - Маркіян Мальський під час відзначення 30-річчя ІІІ відродження УАПЦ

19 серпня

2 1566041571 613x408.92981326465 3 017 серпня у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбувається урочиста Академія, присвячена 30-літтю ІІІ відродження УАПЦ.

Участь у заході взяв Митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній та голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський.

"Я вірю, що ще багато речей нам вдасться спільно реалізувати. Третє відродження Автокефалії – це знаковий для нас момент. Львів і Львівщина відіграли одну з провідних ролей у цьому процесі. Церква – це те, що єднає нас усіх. Вона базується на основних достоїнствах: нашій вірі, любові та надії", - наголосив Маркіян Мальський.

Очільник Львівщини запевнив, що без церкви життя людства виглядало б зовсім інакше, адже віра несе ту гуманність, яку часто у повсякденному житті ми можемо забути.

"Така цінність як сім’я і довіра одне до одного, шлюб – ті таїнства, які допомагають нашим душам. Душа у першу чергу є свободолюбивою. Коли церква не мала свободи ми, як суспільство, повноцінно не могли розвиватися. Я дякую церкві за той невід’ємний вклад у розвиток нашої держави. Я вірю, що ми, сильний народ, з сильною церквою досягнемо найбільших висот", - додав голова Львівської ОДА.


За вагомий внесок у розвиток богословської освіти, формування духовного проводу та утвердження Православної Церкви України Маркіян Мальський вручив Подяку облдержадміністрації Блаженнішому Епіфанію та Високопреосвященнішому Макарію за багаторічну плідну працю з розбудови Православної Церкви України.

За віддане пастирське служіння, збереження і розвиток Української Православної Церкви у Канаді Подякою голови облдержадміністрації відзначили єпископа Східної єпархії Української Православної Церкви в Канаді Преосвященнішого Андрія.

«Історія нашої церкви – це великий скарб. У наші руки довірено Автокефалію Української Церкви і нашу з єдність. Усе це ми з вами спільно маємо зберегти і примножити», - наголосив Митрополит Київський і всієї України ПЦУ Епіфаній.

Блаженніший Епіфаній з нагоди свята вручив ювілейний Орден І ступеня, присвячений 30-ій річниці ІІІ відродження УАПЦ, голові Львівської обласної державної адміністрації Маркіяну Мальському.

Окрім того, з нагоди пам’ятної дати відбулось урочисте погашення поштової марки, на якій зображена церква свв. апп. Петра і Павла на вул. Личаківській, 82А у м. Львові, де 19 серпня 1989 р. священиками Володимиром Яремою (пізніше Патріярхом Димитрієм) та Іваном Пашулею було проголошено ІІІ відродження Української Автокефальної Православної Церкви.