На Стрийщині готуються до відзначення 101-ої річниці ЗУНР

25 жовтня

DSCN0271

Сьогодні, 25 жовтня, у Стрийській райдержадміністрації відбулося засідання оргкомітету з підготовки до відзначення 101-ої річниці Західноукраїнської Народної Республіки, під час якого обговорили основні заходи, що проходитимуть в районі з нагоди цієї дати.

Засідання оргкомітету проходило за співголовування заступника голови райдержадміністрації Оксани Мелень та заступника голови районної ради Василя Зубрицького.

Оксана Мелень довела до відома присутніх доручення першого заступника голови Стрийської райдержадміністрації Любомира Кащука, на виконання якого, з нагоди 101-ої річниці ЗУНР у закладах освіти і культури району відбудеться низка тематичних та культурно-мистецьких заходів.DSCN0276

Під час оргкомітету зокрема йшлося про вшанування 1 листопада пам’яті Українського Січового Стрілецтва на Меморіальному цвинтарі Січовим Стрільцям, що поблизу села Баня Лисовицька, за участю представників районної влади, духовенства, громадськості, студентської та учнівської молоді. Учасники засідання обговорили сценарій заходу, низку організаційних питань та внесли свої пропозиції.

Повідомляємо, що для бажаючих взяти участь у заході, який розпочнеться о 10.00 год., від Стрийської РДА о 9.00 год.    буде відправлятися автобус.

Довідково: Меморіальний цвинтар Українських Січових Стрільців, що поблизу села Баня Лисовицька, - це реальне поховання 30 Січовиків із Стрілецького куреня Григорія Коссака, які загинули впродовж 30 травня -2 червня 1915 року в бою з московськими загарбниками, захищаючи рідну землю на лінії фронту Стрий – Болехів.