«Всі ділянки для учасників АТО мають проходити через робочу групу у Львівській ОДА»,- Маркіян Мальський

18 листопада

IMG 2052 1573824328 3984x2656 1 0

15 листопада, у Львівській ОДА відбулось засідання Ради Ветеранів Львівщини. Рада Ветеранів об’єднує представників громадських організацій учасників бойових дій на Сході України та волонтерів, делегованих від кожного району Львівської області та міста Львова.

Засідання відбулось під головуванням голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського та за участі профільних заступників та керівників структурних підрозділів, відтак сторони змогли фахово обговорити низку важливих проблемних питань.

Серед них – забезпечення учасників АТО (ООС) земельними ділянками, виділення коштів на придбання житла сім’ям загиблих учасників АТО, їх соціальний захист, перевезення учасників бойових дій.

Як наголосив очільник області, землі, які призначені для учасників АТО повинні отримати лише особи цієї категорії, а рішення про виділення земель мають проходити через робочу групу у Львівській ОДА.

«Всі ділянки для учасників АТО мають проходити через робочу групу в облдержадміністрації. Без цієї комісії виділяти земельні ділянки ми не будемо»,-  наголосив Маркіян Мальський.

Також розглянули низку проблемних питань по кожному з районів Львівщини, опісля очільник області доручив відповідним структурним підрозділам сприяти в їх вирішенні.

В межах засідання прозвучали ініціативи щодо створення ветеранських просторів, а також осіб-координаторів із числа АТО (ООС), учасників бойових дій при райдержадміністраціях.

У підсумку зустрічі, голова Львівської ОДА підкреслив, що задля дієвої комунікації органів державної влади та ветеранської спільноти такі зустрічі мають стати систематичними.  

Зазначимо, що робочу групу з опрацювання звернень учасників антитерористичної операції та визначення критеріїв і механізмів виділення земельних ділянок було створено розпорядженням голови облдержадміністрації.  Далі спільно з Львівською міською радою створено та сформовано єдиний список учасників АТО, які звернулись щодо одержання земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво на території області.

Всього, до обласної державної адміністрації та Львівської міської ради звернулися – 4775 учасників АТО-мешканців м. Львова. Робочій групі надано для розподілу 1559 земельних ділянок учасникам АТО, мешканцям м. Львова на території області.