Контроль за дотриманням санітарних норм у закладах харчування під час Різдвяних свят посилять

19 листопада

 1574168925 613x321.75490987355 3 0

Голова Львівської облдержадміністрації Маркіян Мальський доручив посилити діяльність контролю та нагляду за дотриманням санітарних норм і безпечності харчування у закладах громадського харчування по всій області протягом усіх зимових свят.

Перевірки закладів планують здійснювати спільно з громадськістю.

У зв’язку з великою кількістю спалахів отруєння, із червня 2019 року провели 123 комісійні перевірки закладів харчування, у 121 з яких виявили порушення.

«Протягом 2019 року у Львівській області зафіксовано 20 випадків спалахів гострих кишкових інфекцій. Відтак,за результатами обстежень зробили також 12 позапланових перевірок, іще 10 таких перевірок планують здійснити впродовж двох наступних тижнів», - розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Євгеній Баркит.

Окрім того, в межах позапланових комісійних обстежень, обстежили харчоблоки закладів освіти, де забезпечено харчування дітей. Обстеженням було охоплено 486 харчоблоків шкіл, з яких у 55% виявлено порушення.

Відповідальність за здоров’я дітей та належне виконання санітарних приписів покладена на органи місцевого самоврядування.

«В області функціонує 872 дошкільних закладів, де навчаються 79 тисяч дітей, а також 1194 закладів середньої загальної освіти, де освітою охоплено 282 тисячі дітей. У цих закладах організовано харчування. Згідно із законом, відповідальність за організацію та забезпечення харчування несуть засновники цих навчальних закладів, тобто органи місцевого самоврядування», - зазначив т.в.о. директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Гайдук.

Очільник області доручив до 1 лютого провести комісійні огляди харчоблоків закладів освіти.