Молодь Львівщини запрошують взяти участь у конкурсі «Відкривай Україну»

10 січня

 1578586080 613x321.68139223561 3 0 nw

Фундація соціальних інновацій "З країни в Україну" реалізовує всеукраїнський освітній проєкт «Відкривай Україну», який спрямований розвивати у підлітках: соціальну інтеграцію у суспільство, формування здорових звичок змінотворця та виховання щирих громадян своєї держави.

Основні інструменти, які використовує для цих цілей проєкт – це навчання проєктному менеджменту, критичному мисленню та м’яким навичкам.

Як повідомляють організатори, ціннісною основою проєкту є діяльність учасників в командах, гейміфікована онлайн-платформа, командні дослідження проблематики власних міст, втілення проєктів на основі ідеї глобального партнерства між бізнесом, владою та громадою.

Зазначимо, «Відкривай Україну»  триває близько 10 місяців та складається з таких етапів:

I етап: шкільний комунікаційний етап, під час якого учні реєструються на онлайн-платформі і формують команди, обирають менторів, досліджують проблематику свого міста та формують ідею проєкту, яку презентують на рівні школи. Реєстрація до 10 лютого 2020 року.

 II етап: міський етап проєктної діяльності, під час якого команди мають реалізувати проєкт в своєму місті та досягнути поставленої мети, зняти відеопрезентацію завершеного проєкту та розмістити її на онлайн-платформі;

 III етап: півфінал проєкту, який пройде одночасно в понад 20 обласних центрах країни у форматі фестивалів освітніх інновацій «Освітній Хайп», де команди презентуватимуть свої проєкти перед регіональним журі, познайомляться з експертним середовищем міста та своїми однолітками, оберуть переможця від області з метою подальшої презентації проєкту під час фіналу;

 IV етап: фінал у форматі великої події у Київському палаці спорту для всіх учасників проєкту та жителів столиці, а також низки подій для фіналістів та експертного середовища на десятках різних локацій міста Києва.

У 2020 році організатори «Відкривай Україну»  планують покращити досягнуті результати щодо залучення молоді та збільшити кількість учасників процесів громадянської освіти в регіонах, охопивши проєктом понад 300 містечок України та залучивши понад 1500 шкіл та 22000 школярів, шляхом створення середовища для розвитку юних змінотворців по всій Україні.

Додаткова інформація - на офіційних сторінках проєкту «Відкривай Україну» в соцмережах за посиланням за посиланням.  Відеоінструкція реєстрації учасників на онлайн-платформі - тут.