На Львівщині триває співпраця із Консультативною місією Європейського Союзу

24 січня

 1579792439 613x321.81726400808 3 0Заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень зустрівся із представниками Консультативної місії Європейського Союзу, аби узгодити питання співробітництва  Консультативної Місії ЄС зі Львівською областю.

Заступник голови відзначив вагомий внесок Консультативної Місії ЄС у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки нашої країни та наголосив на важливості системного підходу у формування довіри до правоохоронних органів.

«Лише при високій транспарентності правоохоронних органів можна формувати довіру суспільства до них. Результат можна буде спостерігати виключно при застосуванні системного підходу, адже правоохоронний блок не існує самостійно, він взаємодіє з іншими структурами. Мусимо спільно концентруватися на формуванні системності у нашій роботі», - наголосив Тарас Грень.

Під час розмови сторони порушили питання співпраці у сфері безпеки, зокрема діяльності робочих груп у питаннях протидії корупції, безпеки на дорогах, захист дітей тощо.

«Упродовж 3 років роботи у Львівській області КМЄС розробила та підтримала реалізацію декількох інформаційних кампаній щодо безпеки.  Співпраця з Львівщиною завжди була дуже продуктивною. Ми сподіваємося підтримати цей рівень співробітництва та реалізувати нові проекти. Окрім того, ми маємо приклад якісних результатів у Роботі із Харківською областю, тому обмін досвідом із колегами зі сходу теж був би доволі цікавим», - акцентувала голова регіонального представництва КМЄС у м. Львові Ганнелоре Валір.

Консультативна місія надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини.