Вирішуємо проблеми спільно

30 березня
o 1dukqoq5aot5crn1l0g10jafk635Стрийська районна державна адміністрація зазначає, що вже третій рік поспіль як у державі в цілому, так і в Стрийському районі залишається складною ситуація із забезпеченням препаратами інсуліну хворих на цукровий та нецукровий діабет. Недостатність в коштах на придбання препаратів інсуліну на 2020 рік по Стрийському району складає 1450,0 тис.грн.

Відповідно до листа Міністерства охорони здоров’я України, Національною службою здоров`я відтерміновано дофінансування напряму «Лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет» до 1 жовтня 2020 року.

З метою вирішення зазначеної проблеми та недопущення соціальної напруги серед жителів району, на прохання районної державної адміністрації, завдяки розумінню депутатів і голів місцевих рад району, сесіями селищної та сільських рад прийняті відповідні рішення щодо надання субвенції районному бюджету на придбання препаратів інсуліну.

Станом на сьогоднішній день уже 17 органів місцевого самоврядування виділили кошти для бюджету району в сумі 419.0 тис.гривень, які в свою чергу будуть перераховані аптеці для забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет мешканців Стрийського району. 

Сподіваємося, що спільними зусиллями ми не залишимо поза увагою найбільш вразливі верстви мешканців нашого району.