Уряд виділив 10 млн грн на першочергові кроки з ліквідації наслідків повеней на Львівщині

25 червня

 1593088936 594x311 3 0

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про виділення коштів на першочергові кроки з ліквідації наслідків повеней в західних областях України.

Відповідний проект розпорядження було схвалено на позачерговому засіданні Уряду в четвер, 25 червня. 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відкриваючи засідання Уряду, зазначив, що повінь в п’яти західних областях стала однією з найбільших в Україні за останні десятиріччя, масштаб руйнувань виявився колосальним.

«Вчора ми з Міністром внутрішніх справ провели робочий візит на Прикарпаття, за дорученням Президента відпрацювали кроки, які необхідно зробити щоб врятувати людей і подолати це масштабне лихо. Ми зробили повністю інспекцію і рівнинної частини, і гірської. І там, і там колосальні підтоплення, проводилася евакуація, є постраждалі домогосподарства, є постраждалі люди, на жаль є і загиблі», - зазначив очільник Уряду та висловив свої співчуття рідним і близьким загиблих.

Наразі, за словами Дениса Шмигаля, ситуація на контролі Уряду та особисто Президента України Володимира Зеленського. «Я вдячний за злагоджену роботу рятувальним службам, всім тим, хто долучений до ліквідації наслідків. Сьогодні в ті райони, які через повінь відрізані від світу, постачаються продукти харчування, питна вода, евакуйовуються діти, вагітні жінки. Гвинтокрилами вивозимо людей, які цього потребують. Всі працюють абсолютно самовіддано, роблять все можливе», - зауважив Денис Шмигаль.

«Однозначно, що Уряд має допомогти постраждалим. Сьогодні ми приймаємо рішення про виділення коштів з державного резервного фонду на потреби областей, плюс додаткові кошти - агентствам, які будуть ліквідовувати наслідки стихії, відбудовувати дамби, робити берегоукріплення тощо», - підкреслив Прем’єр-міністр.

У свою чергу Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко повідомив, що проект розпорядження про для надання допомоги населенню та проведення першочергових, невідкладних аварійно-відновлювальних заходів передбачає виділення коштів з резервного фонду державного бюджету у сумі 672 млн грн. 

Зокрема, передбачається виділення 480 млн грн для потреб Івано-Франківської області, яка постраждала від повеней найбільше. Чернівецька та Закарпатська області отримають по 30 млн грн, Львівська – 10 млн грн.

Також кошти на відновлювальні роботи отримають: Державне агентство водних ресурсів України у сумі 92 млн грн, Державне агентство лісових ресурсів – 30 млн грн, а також установи, що проводять рятувальні роботи: Державна служба з надзвичайних ситуацій, Національна гвардія України та Національна поліція України.

«Це перше наше рішення. По мірі того, як будемо отримувати нові розрахунки, будемо ухвалювати додаткові рішення про виділення коштів на ліквідацію наслідків стихії», - наголосив Денис Шмигаль.