ЛОДА доручила лабцентру якнайшвидше надати результати епідрозслідувань захворювань медиків на Covid-19

26 червня

 1593168638 613x321.55514365153 3 0 nw

На виконання одного із доручень міністра охорони здоров’я Максима Степанова в межах візиту на Львівщину, заступник голови Львівської ОДА Іван Собко вкотре звернувся до директора Львівського обласного центру МОЗ України із вимогою пришвидшення процедури надання висновків епідрозслідування для завершення розслідувань випадків захворювань, пов’язаних із професійними обов’язками медиків.

Окрім того, керівників усіх закладів охорони здоров’я області зобов’язали невідкладно скеровувати повідомлення про випадки інфікування коронавірусом медпрацівників.

«Зараження медичних працівників під час виконання професійних обов’язків вірусом вважається гострим професійним захворюванням. Тому, у разі наявності COVID-19 в медичного працівника, розслідування має здійснюватися з урахуванням вимог та рекомендацій Постанови Кабінету Міністрів України № 211.  Від імені облдержадміністрації, звернувся до обласного лабораторного центру із вимогою пришвидшення завершення розслідувань гострих професійних захворювань, що пов’язані із виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження на коронавірус, - наголосив Іван Собко. – І повторно наголошую на персональній відповідальності за своєчасне подання повідомлень про випадки таких захворювань у медпрацівників, що надають допомогу хворим на Covid-19».

Нагадаємо, за оперативними даними станом на 26.06.2020 у Львівській області зареєстровано 796 випадків захворювання  на Covid-19  серед працівників закладів охорони здоров`я, з них 259 лікарів, 328 середній медперсонал, 135 – молодший медперсонал, 74 – інший персонал. Одужали 386, померли 5.