З 1 липня для виборців доступні нові електронні сервіси

3 липня

 1593668005 613x322.00114942529 3 0З 1 липня 2020 року набирають чинності зміни до Закону України "Про Державний реєстр виборців", внесені прикінцевими положеннями Виборчого Кодексу України. На виконання цих змін з 1 липня 2020 року впроваджуються електронні сервіси, які дозволяють виборцям подавати заяви до відділів ведення Державного реєстру виборців через мережу "Інтернет" з використанням кваліфікованого електронного підпису. Про це повідомила начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської облдержадміністрації Зоряна Павлів.

За її словами, скористатися цими електронними сервісами можна в Кабінеті виборця (https://www.drv.gov.ua/ords/svc/f?p=111:1::::::) на офіційному веб-сайті Державний реєстр виборців у розділі "Заяви, запити".

Відтак, за словами посадовиці, з 1 липня 2020 року виборці мають можливість надіслати до відділів ведення Державного реєстру виборців (таких на Львівщині є 34: у 20-ти райдержадміністраціях, 8-ми містах обласного значення і 6-ти районних адміністраціях Львівської міської ради) з використанням мережі "Інтернет" такі звернення:



1. Звернення щодо включення до Реєстру.
2. Звернення про внесення змін до ідентифікаційних персональних даних.
3. Звернення щодо зміни виборчої адреси.
4. Звернення про внесення змін до відомостей про постійну нездатність пересуватися самостійно.
5. Звернення щодо неправильностей у Реєстрі стосовно іншої особи.
6. Запит щодо змісту персональних даних.
7. Запит щодо виборців за власною виборчою адресою.

До відповідних звернень додаються скан-копії документів, що підтверджують необхідність змін.

Зоряна Павлів також наголосила, що виборець для визначення йому відділом ведення Державного реєстру виборців виборчої адреси за місцем фактичного проживання може звернутися з відповідною заявою у міжвиборчий період та у перші п’ять днів відповідного виборчого процесу або процесу референдуму – до відділу ведення Реєстру, повноваження якого поширюються на територію, до якої відноситься місце фактичного проживання виборця. Окрім того, важливо, що виборець, якому за його мотивованою заявою відділом ведення Реєстру буде визначено іншу виборчу адресу, ніж адреса, за якою зареєстровано його місце проживання, може звернутися до відділу ведення Реєстру з новою заявою не раніше ніж через 180 днів після дати внесення до Реєстру останньої зміни його виборчої адреси.

Враховуючи складну ситуацію із поширенням COVID-19, Зоряна Павлів також просить виборців користуватися наданою відсьогодні можливістю звертатися до відділів ведення Державного реєстру виборців із використанням мережі "Інтернет".

Більше новин з виборчої тематики на сторінці «Державний реєстр виборців. Львівщина» https://www.facebook.com/drv.lviv/