Моніторингові групи перевіряють заклади торгівлі в часі карантинних обмежень

7 серпня

vir11

Стрийське районне управління Головного управління Держпродспоживслужбиу Львівській області інформує, що на виконання п.9 рішення позачергового засідання обласної комісії ТЕБ та НС, затвердженого протоколом від 22.06.2020 р. № 26, Протоколу координаційної ради в Першого заступника Голови Львівської обласної державної адміністрації від 23.06.2020 року № 37/0/7-20 по запобіганню поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 та з метою здійснення невідкладних заходів, пов’язаних з проведенням контролю в частині дотримання профілактичних і протиепідемічних обмежень та встановлених рекомендацій в умовах адаптивного карантину щодо запобігання поширенню епідемії коронавірусної інфекції COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у Стрийському районі створено мобільні групи, які проводять перевірки закладів щодо дотримання суб’єктами господарювання та громадянами рекомендацій в умовах адаптивного карантину щодо запобігання поширенню епідемії коронавірусної інфекції COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та постанов Головного державного санітарного лікаря України.

До складу мобільних груп для проведення моніторингу входять представники Стрийського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Національної поліції та Стрийської районної адміністрації.

За період з 30.07.2020 року по 05.08.2020 року здійснено 41 заходів контролю на різних об’єктах. Кількість об’єктів, де виявлено порушення – 10. Це - об’єкти торгівлі продовольчими товарами. Основні види порушень: не проводиться температурний скринінг працівникам закладів перед початком роботи закладів з відповідною фіксацією даних у журналах довільної форми, відсутнє відповідне маркування щодо дотримання соціальної дистанції не менше 1,5 м, об’єкти продовольчої торгівлі не зареєстровані у системі державної реєстрації як потужності з та виробництва та обігу харчових продуктів у відповідності до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Всім керівникам закладів або власникам цих закладів скеровані пропозиції щодо забезпечення виконання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при функціонуванні закладів в умовах карантину.

Робота мобільних груп триває.