На базі Львівської політехніки створять Міжнародний медичний кластер для боротьби із COVID-19

7 серпня

 1596796611 613x321.68502629394 3 0

Сьогодні, 7 серпня, в онлайн форматі відбулось підписання меморандуму про створення в Україні «Міжнародного медичного кластеру із залученням іноземних інвестицій і технологій з метою проведення наукових досліджень та виробництва медичного обладнання, спрямованих на боротьбу з COVID-19 та іншими вірусними захворюваннями» за участі представників України, Кореї, Сполучених Штатів Америки, Ізраїлю, Польщі та Ірландії.

В Україні планують проводити дослідження у сфері епідеміології, вірусології, аби протидіяти пандемії COVID-19 та інших захворювань. Велику увагу приділятимуть біо-технологіям, цифровій медицині. Також мають на меті нагалодити спільне виробництво медичних засобів індивідуального захисту та іншого медичного обладнання для забезпечення потреб медичних закладів, медичного персоналу та громадян України, запровадження високих стандартів і новітніх медичних технологій провідних країн світу.

На онлайн підписанні були присутні представники України: заступник голови Львівської державної адміністрації Іван Собко, заступник львівського міського голови Андрій Москаленко, ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало, виконавчий директор Hi Tech Office Ukraine Андрій Бірюков, директор Наукового парку Національного Університету «Львівська політехніка» Назар Подольчак та інші. Меморандум підписали також представники Республікa Корея, США, Держави Ізраїль, Республіки Польща, Республіки Ірландія.

«Львівська облдержадміністрація забезпечуватиме підтримку проєкту в межах своєї компетенції, сприятиме всебічному розширенню ділових зв’язків сторін та залучатиме інших учасників проєкту. Для Львівщини підписання цього міжнародного документу є надважливим, враховуючи рекордні цифри захворілих на коронавірус в області за останній місяць. Ресурси, які ми маємо для протидії цьому захворюванню, звичайно, обмежені. Така кооперація державних інституцій та міжнародних партнерів, залучення людського потенціалу та науки, переконаний, дозволить спільно знайти правильне вирішення цієї глобальної проблеми», -  наголосив під час заходу Іван Собко, заступник голови Львівської ОДА.

Зазначимо, діяльність кластеру планують організувати на базі Наукового парку Львівська політехніка SID City із можливістю залучення нових партнерів з України та інших країн світу.