«У час ковіду ми змогли спільними зусиллями не обділити жодної програми», - Іван Собко

19 листопада

 1605783879 613x321.7687467226 3 0Пандемія коронавірусу вплинула на недофінансування дохідної частини обласного бюджету, а те, своєю чергою, - на брак у розмірі понад 250 мільйонів гривень на фінансування запланованих проектів.

«Маємо зізнатись громаді, що були певні обставини, через які ми не доотримали 250 млн в обласний бюджет. Наша спільна заслуга - у мудрому, виваженому, професійному балансі. Нам вдалось не «оголити» жодної програми. В час ковіду, мине зняли коштів ні з культури, ні з освіти, ні, тим паче, з медицини», - акцентував заступник голови Львівської ОДА Іван Собко. За його словами реформа децентралізації посприяла тому, що дві третини громад області профіцитні або цілком платоспроможні.

«Ми маємо помагати територіям, але не багатим. Окремі території вже не знають куди дівати гроші, в інших громадах - брак коштів.  Тому дякую, що прийняли рішення збалансувати бюджет. Ми спільно з громадами зробимо все, щоб кожен підрядник чесно отримав гроші за зроблені роботи», - зазначив Іван Собко. Заступник голови також наголосив на важливості приймати нові програми на новий бюджетний рік із новим складом Львівської обласної ради.