Надання житлової субсидії в умовах карантину

13 січня

67мив

У зв’язку з тривалістю осінньо-зимового періоду 2020 - 2021 року під час процесу трансформації та укрупнення районів в умовах встановлення Урядом карантину та запровадження протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, Міністерство соціальної політики на виконання пункту 6.1 протоколу № 132 засідання Кабінету Міністрів України, що відбулося 28.12.2020 під головуванням Прем’єр-міністра України Шмигаля Д. А., щодо вжиття заходів для забезпечення прийняття від громадян документів, необхідних для призначення та надання населенню житлових субсидій, управління соціального захисту населення Стрийської райдержадміністрації звертає увагу на наступне.

Головним механізмом забезпечення соціального захисту населення при оплаті житлово-комунальних послуг є програма житлових субсидій, яка діє в Україні вже понад 20 років. Завдяки програмі житлових субсидій малозабезпечені громадяни оплачують не повну вартість житлово-комунальних послуг, а лише частину платежу, яка залежить від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу. Що менші доходи домогосподарства, то меншою є частка обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги.

З 1 січня 2021 р. заяви з необхідними документами приймаються від громадян уповноваженими посадовими особами відповідної територіальної громади (Стрийської міської, Моршинської міської, Грабовцько-Дулібівської сільської) та посадовими особами центру надання адміністративних послуг, які передають їх протягом трьох робочих днів з дати їх надходження управлінню соціального захисту населення.

Заяви з необхідними документами приймаються управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації лише у разі надіслання їх поштою або в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний державний веб-портал електронних послуг).
Інформація про призначені житлові субсидії вноситься управлінням соціального захисту населення до Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.12.2020 № 1324 до середньомісячного сукупного доходу осіб, яким надаються державні допомоги, розмір призначеної їм житлової субсидії враховуватися не буде.