До відома мешканців: інформація щодо країн «червоної» та «зеленої» зон

20 січня

 1611133278 613x321.39209039548 3 0 nwМіністерство охорони здоров’я України оновило список країн із значним поширенням COVID-19. Так, до «червоної» зони потрапили 66 країн. Серед них: Чеська Республіка, Велика Британія, Ізраїль, США, Чорногорія, Грузія, Італія, Німеччина та інші. До країн «зеленої» зон – 128 країн. Тут Туреччина, Норвегія, Болгарія, Мальдіви, Греція, Таїланд та інші.

Прибуття з країни «зеленої» зони: самоізоляція чи обсервація не вимагається.

Після повернення з країн «червоної» зони українці мають піти на самоізоляцію із застосуванням додатку «Дій вдома». Дострокове припинення самоізоляції можливе після отримання негативного ПЛР-тесту. Обсервації не підлягають особи, що прибули з країн «червоної» зони, якщо вони мають негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено не більш як за 48 годин до перетину кордону України. Для в’їзду в Україну всім іноземцям потрібний страховий поліс, що покриває лікування Covid-19.

З повним переліком «червоних» та «зелених» країн можна ознайомитися за посиланням. 

Нагадаємо, що з 15 червня Україна запровадила адаптивний підхід до самоізоляції/обсервації українців і громадян інших країн, які прибувають з-за кордону. Країни діляться на 2 зони, відповідно до кількості випадків COVID-19 на 100 тис населення. З 1 серпня уряд змінив критерії «червоної» та «зеленої» зони, а згодом знову змінив критерії з 14 серпня.

Державами зі значним поширенням COVID-19 (червона зона) вважаються країни, в яких кількість нових випадків на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні. Поділ країн використовується лише для визначення необхідності самоізоляції чи обсервації при в’їзді в Україну і ніяк не впливає на можливість в’їзду в інші країни.

Додатково інформуємо: з роботою пунктів пропуску та режимом їхньої роботи можна ознайомитися за допомогою інтерактивної карти ДПСУ. За допомогою інтерактивної мапи можна переглянути онлайн інформацію про стан завантаженості пунктів пропуску на кордоні України, у тому числі кількість легковиків та вантажівок, швидкість їхнього оформлення та іншу інформацію. На десяти пунктах на кордонах із Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією та Молдовою встановлено камери відеоспостереження. Це дає змогу в режимі реального часу бачити стан накопичення транспортних засобів перед ними.

Переглянути інформацію щодо самоізоляції у зв'язку з перетином державного кордону можна за посиланням.