Cпособи подання податкової декларації про майновий стан і доходи

22 лютого

6т.ва

Стрийська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує, що податкова декларація про майновий стан і доходи подається громадянином до контролюючого органу, в якому він перебуває на обліку.

Податковою адресою платника податку – фізичної особи визнається місце його проживання, за яким він береться на облік як платник податків у контролюючому органі ( це визначено п.45.1 ст.45 ПКУ).

Податкова декларація подається за вибором громадянина в один з таких способів:

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС України «Електронний кабінет».

Необхідно пам’ятати, що:

- у разі надсилання податкової декларації поштою, платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації;

- у разі подання податкової декларації в електронній формі, її необхідно надіслати не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

Нагадаємо, що податкова декларація за 2020 рік подається громадянами до 01 травня 2021 року, а громадянами, які мають право на податкову знижку, – по 31 грудня 2021 року включно.