"Львівщина – регіон, який має стати найкращим шляхом з Європи в Азію", - Олег Синютка у Будинку вчених

16 грудня

IMG 4351 1481900886 613x407.88846572361 3 0

У львівському Будинку вчених 16 грудня стартував "круглий стіл" на тему "Львівщина: на шляху з Азії до Європи". Представники наукового середовища та українські урядовці презентували Львівську область як надійного партнера для налагодження міжрегіонального партнерства у торговельно-економічній, інвестиційній та туристичній сферах. Йшлось і про вигідне географічне розташування регіону, наявність необхідної інфраструктури та безпосереднього кордону з Європейським Союзом. Участь у дискусії також взяли голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова обласної ради Олександр Ганущин, народний депутат Верховної ради України, голова підкомітету з питань регіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами ЄС Оксана Юринець. "Ми хочемо позиціонувати Львівщину не лише, як регіон України, а й як регіон, який повинен стати найкращим та найзручнішим шляхом з Європи в Азію, - наголосив у вітальному слові Олег Синютка. - Сьогодні ми можемо пропонувати та гарантувати безпеку ведення бізнесу на теренах нашої області. Вважаючи агресію Росії, на нашу думку, саме це зараз є одним із найважливіших та найкритичніших чинників. І, незважаючи на те, що за тисячу кілометрів від Львова є лінія зіткнення із загарбником, на Львівщині безпека нічим не відрізняється від будь-якої розвинутої країни світу".

Також голова ОДА акцентував увагу іноземних гостей на успіхах із реалізації інфраструктурних проектів. Для прикладу він навів один із останніх успішних проектів, реалізація якого дозволить цьогоріч запустити швидкісний потяг за маршрутом Київ – Львів – Перемишль. "Ми запускаємо новий потяг, який з’єднає столицю України та місто Львів із Перемишлем, - першим містом, яке розташоване на території сусідньої Польщі. Це говорить про те, що інфраструктурні проекти в Україні та, у першу чергу, на Львівщині розвиваються і мають усі підстави для того, щоб бути реалізованими", - наголосив він.

У виступі Олег Синютка згадав і про людський потенціал, який спонукає до відкриття нових потужностей та офісів великих іноземних компаній на території Львівщини. "Ми вже зробили серйозний крок для того, аби стати глобальним гравцем та конкурувати людським капіталом із багатьма країнами, які розташовані за тисячі кілометрів від нас", - додав голова ОДА.

"Сьогоднішня зустріч, я переконаний, дасть змогу більше зрозуміти потенціал Львівщини, краще представити його, а також стати добрим стартом та платформою для відновлення давнього історичного шляху із Азії у Європу", - резюмував він.