Львівська ОДА скерувала до уряду пропозиції до проєкту бюджетної декларації

9 квітня

 1617948388 613x321.98803191489 3 0 nwЛьвівською ОДА скеровано до Уряду листа з пропозиціями до проєкту Бюджетної декларації, який розроблений департаментом фінансів облдержадміністрації. Згідно з картою бюджетного процесу, Міністерство фінансів України до 15.04.2021 року очікує від головних розпорядників коштів державного бюджету пропозиції до проєкту Бюджетної декларації на 2022-2024 роки.

Зауважимо, що схвалення цього документа Кабінетом Міністрів України та подання Верховній Раді України  передбачається не пізніше 1 червня 2021 року, а розгляд Верховною Радою України – орієнтовно до 15 липня поточного року.

Бюджетна декларація - це документ, який  визначає засади бюджетної політики й ключові показники державного бюджету, є основою для складання проєктів державного та місцевих бюджетів.

В умовах завершення бюджетної децентралізації, реформування територій і створення територіальних громад, перед місцевими органами  влади поставлено низку додаткових завдань щодо забезпечення на місцевому рівні ефективної реалізації реформ у різних сферах діяльності.

«Вирішення проблем вбачаємо у перегляді та внесенні змін до чинних методик і механізмів обрахунку міжбюджетних трансфертів, таких як базова і реверсна дотації, освітня субвенція,  додаткова дотація на здійснення переданих з державного бюджету видатків, а також спрощення та вдосконалення бюджетної звітності та процедур, підвищення рівня контролю за бюджетними коштами», - повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків.