На Львівщині триває реалізація програми «Доступні ліки»

7 травня

 1620316362 613x321 3 0 nwПонад чотири роки діє загальнодержавна програма „Доступні ліки”, яка забезпечує безкоштовний чи пільговий відпуск медикаментів для лікування серцево-судинних захворювань, діабету 2-го типу та бронхіальної астми. З часу реалізації Програми мешканці Львівщини за пільговими рецептами отримали ліки на суму, що перевищує 318 млн гривень.

З 1 квітня 2019 року  рецепти на ліки пацієнти отримують в електронному вигляді, а їх вартість відшкодовує Національна служба здоров’я України безпосередньо аптекам. За цей період виписано понад 1,8 мільйона електронних рецептів для 189 тисяч мешканців області на суму, що перевищує 237 млн гривень. Вартість медикаментів, отриманих кожним пацієнтом протягом року, перевищує 600 гривень.

Окрім того, електронний рецепт можна отримати у свого сімейного лікаря, педіатра чи терапевта навіть дистанційно, не відвідуючи лікарню, особливо в умовах карантину. Ліки за електронним рецептом відпускає  720 аптек та аптечних пунктів області, які розташовані в кожній територіальній громаді.