З травня 2021 року всі отримувачі субсидії повторно подають документи

13 травня

faaf4257b66bfa3e9b62f5ee8d7806aaУправління соціального захисту населення інформує, що з 1 травня 2021 року впроваджено нові правила у призначенні субсидій з оплати житлово-комунальних послуг, які затверджені Постановою КМУ №420 від 14.04.2021 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Домогосподарства, які скористалися житловою субсидією в опалювальний період 2020-2021 р. (усі, без виключення) та ті, які потребують призначення житлової субсидії з 1 травня 2021 року подають нову заяву та декларацію, за новою формою, яка буде затверджена Міністерством соціальної політики України.
Субсидія буде надаватися виключно у грошовій готівковій формі через поточні рахунки, відкриті у відділеннях банківських установ. Отримувати субсидію через пошту можуть лише отримувачі з числа:
• осіб з інвалідністю І групи;
• осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;
• осіб, які досягли 80-річного віку.


Враховуючи те, що на даний час здійснюється процедура реєстрації оновлених бланків заяв та декларацій для призначення житлової субсидії, прийом документів для даного виду допомоги буде здійснюватися через відповідну територіальну громаду після затвердження відповідних змін.
Тому, заяву та декларацію на призначення субсидії (при наявності права на її призначення) можна подавати протягом травня-вересня 2021 року. У такому випадку, житлова субсидія може бути призначена з початку неопалювального періоду, тобто з 1 травня 2021 року.
Управління соціального захисту населення повідомляє, що з 1 травня 2021 року скасовано повноваження комісій, які розглядали питання права призначення субсидій, як виняток за певних обставин.