Для лідерів учнівського самоврядування організують профільний табір

22 липня

На початку серпня стартує профільна школа лідерів учнівського самоврядування області, де впродовж п’яти днів найактивніші старшокласники відточуватимуть свою майстерність провідників у молодіжному середовищі.

 1626860468 613x321 3 0

Табір відбувається уже не вперше, а цьогоріч у ньому візьме участь сотня дітей.

«До участі у таборі запросили по одному представнику учнівського самоврядування  від територіальної громади, районного центру та парламенту Львова. Загалом це учні старших класів. Для дітей приготували насичену навчальну програму, яка допоможе їм покращити свої навички працювати в команді та індивідуально, презентувати власні проекти, дебатувати та виокремлювати раціональну думку», - розповіла головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи Лідія Ільків.

До табору також долучаться 12 дітей, проекти яких перемогли в обласному конкурсі «Школі ідей». На конкурс діти подавали проекти, що покликані покращити навчання в їхніх школах.

«На конкурс надійшло майже три десятки робіт, з яких ми відібрали 12 найсильніших. Дітей найбільше цікавить здорове харчування, медіа грамотність, створення комфортних умов перебування у школі, було кілька проектів національно-патріотичного спрямування, профорієнтаційні ідеї. Деякі діти подавали по кілька проектів, видно, що автори горять цими ідеями, вкладають  в них душу. Найцікавіше, що багато проектів можна втілити без великих фінансових вливань, треба просто посилити складову адекватного планування.  Тому табір допоможе їм правильно презентувати проекти, подаватись на гранти, структурувати етапи втілення тощо. У дітей дуже реалістичні, позитивні ідеї, тому такий конкурс ми обов’язково продовжимо», - зазначила кандидат історичних наук, методист обласного інституту післядипломної педагогічної освіти» Ірина Суховерська.

В рамках табору для представників учнівського самоврядування учасників поділять на групи, кожна з яких працюватиме над певним проектом.

«Команди під опікою ментора зможуть взяти той проект, який подали на «Школу ідей», або вигадати новий відповідно до власних інтересів. Наприкінці табору кожна команда презентуватиме свій проект і захищатиме його. На таборі заплановано лекції із краудфандингу, аби діти мали уявлення про варіанти створення стартового капіталу чи запуску стартапу», - наголосив керівник "Львівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді" Святослав Опенько.

Серед лекторів та наставників будуть випускники академії лідерства, бізнесмени, викладачі Львівської політехніки, політологи, міжнародники.