ДУХОВНО-КРАЄЗНАВЧО-ОСВІТНЯ-МАЙСТЕРКА та тематична екскурсія "ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСІ-УКРАЇНИ та СТАНОВЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ"

30 липня

29 липня з нагоди відзначення 1033-річниці Хрещення Київської Русі працівники Стрийської РДА спільно з керівництвом Національного природнього парку "Сколівські Бескиди" організували духовно-краєзнавчо-освітню майстерку та тематичну екскурсію «Хрещення Київської Русі – України та становлення української нації» . 

1

В рамках майстерки спільно отцем Юрієм Хомуряком помолитись у дерев'яній церкві і дзвіниці Святого великомученика Пантелеймона,1597 р м. Сколе, пам'ятці архітектури національного значення, відвідали БФ «Карітас Сколе».

Насолодились історією краю у Історико-краєзнавчому музей "Сколівщина" та одночасно поєднали прекрасне з корисним- прослухали інформацію від головного спеціаліста по охороні здоров’я Галини Яців щодо вакцинації проти COVID-19 на теренах Стрийського району.

Поклали лампадки до поховального пам’ятного знаку на могилі князя Святослава, сина Володимира Великого в урочищі «Святослав» біля міста Сколе.

У передмісті Демня зі сторони Закарпаття оглянули чудовий палац Гредлів та туристичну родзинку бойківського краю перевал-Тухольські ворота урочища «Колодка» Національного природнього парку "Сколівські Бескиди

У період відзначення 30-ої річниці Незалежності для Стрийської районної державної адміністрації основними пріоритетами є збереження історичної та культурної спадщини краю, забезпечення доступу громади до її використання та розвитку національної культури. І саме краєзнавчий рух сприяє формуванню національної свідомості та патріотизму, що є вкрай актуальним завданням сьогодення.