Голова Стрийської райдержадміністрації Богдан Янко провів засідання Колегії РДА

31 серпня

DSCN2183В порядку денному заслухали та обговорили два питання: про виконання районного бюджету Стрийського району за І-е півріччя 2021 року та про прогноз бюджету Стрийського району на 2022 – 2024 роки.

По першому питанню доповіла заступник начальника фінансового управління Стрийської райдержадміністрації Вікторія Шкрібинець, зазначивши, що районний бюджет Стрийського району у січні-червні 2021 року за доходами загального фонду виконано в сумі 162,4 тис.гривень. Це становить 100,1 відсотка до місячного плану та 37,8 відсотка до річного плану при належних 50-ти відсотках (затверджений обсяг дохідної частини районного бюджету на 2021 рік складає 430,0 тис.гривень, на 6 місяців поточного року – 162,4 тис.гривень). Аналізуючи виконання дохідної частини районного бюджету, доповідач відмітила, що найбільшу питому вагу (49,9 відсотка) або 81,1 тис.грн. у поступленнях займають надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом та іншим майном, що перебуває в комунальній власності.DSCN2177
З метою подальшого забезпечення якісного виконання районного бюджету Стрийського району протягом 2021 року, Колегія районної державної адміністрації вирішила інформацію заступника начальника фінансового управління Стрийської райдержадміністрації Вікторії Шкрібинець взяти до відома, а розпорядників коштів районного бюджету зобов’язати здійснювати ефективне та раціональне їх використання в межах бюджетних призначень, не допускаючи заборгованості із оплати по захищених статтях витрат бюджету.
Колегія також заслухала та схвалила проєкт прогнозу районного бюджету Стрийського району на 2022-2024 роки та доручила фінансовому управлінню Стрийської райдержадміністрації подати районній раді схвалений прогноз для обговорення на депутатських комісіях районної ради та на затвердження.